De traditionele Rietmolendag met de volksspelen, vogelschieten tot keizer en vogelgooien tot keizerin van Rietmolen en de feestmiddag met Kroepin.
Het avondprogramma? Een heuse ouderwetse 'terug in de tijd' muziekavond waar de jaren '60 en '70 herleven, met een Volendams tintje! Tribute to the Cats Band, Jan Keizer en Anny Schilder en George Baker.

 

12.00 uur :: Intocht koning, koningin, prins en prinses

Volksspelen

Samenkomst in de 'Bloaspiepe' met de koning, Rick Bolster , koningin, Marga Essink, jeugdprins, Thijmen Groothold en -prinses, Britt Wildenborg. Ook familie, vriend(inn)en en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Om 12.15 uur vertrekt het gezelschap vanaf de 'Bloaspiepe' onder begeleiding van muziekvereniging Amicitia naar het feestterrein.

Op het feestterrein wordt een serenade gebracht aan de koning, koningin, prins en prinses van de Zomerfeesten 2018.
Daarna zullen zij het eerste schot of worp bij respectievelijk het vogelschieten of vogelgooien uitvoeren.

 

 

12.30 uur :: Volksspelen: vogelschieten en –gooien

Volksspelen

Een jarenlange traditie tijdens de zomerfeesten is het vogelschieten en vogelgooien. Wie wordt er dit jaar schutterskoning en koningin, prins en prinses?

Degene die bij het vogelschieten de romp van de houten vogel met een welgemikt schot naar beneden haalt mag zich 'schutterskoning' noemen.

De jongens die nog niet mee mogen doen aan het vogelschieten schieten met een windbuks op een vogel van piepschuim. De winnaar, degene die de romp van de vogel er afschiet krijgt de titel 'prins'.

De dames en meisjes strijden om de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'. Zij gooien met houten knuppels op een houten vogel. Degene die met een doeltreffende worp de romp er afgooit krijgt de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'.

Het wordt dit jaar ongetwijfeld weer een spannende strijd.

Vlot Zat zorgt buiten voor muziek en gezelligheid.

 

 

Vogelschieten*

Deelname: inwoners van de parochie Rietmolen, oud-Rietmolenaren en echtgenoten van oud-Rietmolenaren, leeftijd 16 jaar of ouder.

De kosten voor deelname aan het vogelschieten bedragen € 5,00 p.p.

Vogelgooien voor dames*

Deelname: inwoners van de parochie Rietmolen, oud-Rietmolenaren en echtgenoten van oud-Rietmolenaren, leeftijd 16 jaar of ouder.

De kosten voor deelname aan het vogelgooien bedragen € 4,00 p.p.

Vogelschieten jeugd

Deelname: jongens, leeftijd 12 tot/met 15 jaar.

De kosten voor deelname aan het vogelschieten jeugd bedragen € 3,50 p.p.

Vogelgooien jeugd

Deelname: meisjes, leeftijd 12 tot/met 15 jaar.

De kosten voor deelname aan het vogelgooien jeugd bedragen € 2,50 p.p.


* Het is niet mogelijk om zowel aan het vogelschieten als aan het vogelgooien deel te nemen!

Opgeven ter plaatse vanaf 12:00 uur.

 

 

15.00 uur :: Vogelschieten tot keizer en vogelgooien tot keizerin van Rietmolen

Keizer Keizerin

Traditiegetrouw, één keer in de 5 jaar, vindt het vogelschieten voor oud-koningen en het vogelgooien voor oud-koninginnen uit de afgelopen jaren plaats. Zij strijden om de titels 'Keizer' en 'Keizerin' van Rietmolen.

André Schroer en Marianne Lansink (beide rechts op de foto) zullen hun titel verdedigen die ze in 2014 hebben behaald.

Dweilorkest Vlot Zat verzorgt de muzikale omlijsting.

 

 

Feestmiddag

Kroepin

De feestmiddag voor iedereen met Kroepin.

Sinds 2005 timmeren deze rasmuzikanten al hard aan de weg om elk feest onvergetelijk te maken. Waar ze vroeger aan de Kroepinsweg begonnen als kindsterretjes, zijn ze uitgegroeid tot één van de vetste bands uit het oosten des lands.

De vijf rockers zorgen samen met de beeldschone zangeres Ylse, dat bijna elk genre tijdens een medley op je afgevuurd wordt! Met meeslepende medley’s en verrassende mashups laten ze een indruk achter die voor altijd in het geheugen gegrift zal staan.

Deze energieke band heeft het allemaal. Met honderden optredens in de benen, zit het feest maken hen in de genen. Zorg dat je erbij bent dit jaar, want er staan een paar onwijs strakke shows en intieme optredens voor je klaar!

 

 

16.00 uur :: Prijsuitreiking

Huldiging van de keizer en keizerin 2019, koning en koningin 2019, prins en prinses 2019.

 

 

21.15 uur :: ZomerfeestenSpecial

Zomerfeesten Rietmolen is zaterdag 13 juli de plaats voor een heuse ouderwetse 'terug in de tijd' muziekavond waar de jaren '60 en '70 herleven, met een Volendams tintje!

Tribute to the Cats Band aanvang 21.45 uur (feesttent open 20.30 uur); einde 01.00 uur.
In de pauze treden Jan Keizer en Anny Schilder op.
Na Tribute to the Cats Band treedt George Baker op tot 01.45 uur.

 

 

Tribute to the Cats Band

Tribute to the Cats Band

In de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek hebben The Cats een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als 'One way wind', 'Times were when', 'Lea', 'Why' en 'Where have I been wrong'. Met een totaal van 22 noteringen in de top tien en vele gouden en platina platen werden The Cats met hun 'palingsound' een begrip.

Vaak hoor je ze op de radio nog voorbij komen, die oude successen van The Cats uit Volendam. Een band die eigenlijk niet meer weg te denken valt uit de Nederlandse popgeschiedenis. Reden voor 8 muzikale Volendamse muziekbeesten om hun 'helden van toen' te eren met een officiële Tribute Band.
 
De Tribute to the Cats Band, met een repertoire dat The Cats tot ver over onze landgrenzen succes heeft gebracht. En dus komen ook 'Mandy my dear', 'Be my day', 'Marian' en 'Without your love' voorbij.

 

 

Jan Keizer en Anny Schilder

Jan Keizer en Anny Schilder, the original voices of BZN.

Tot grote vreugde van zovele fans zijn ook Jan Keizer en Anny Schilder, de originele stemmen van BZN, van de partij.

Je ziet het zo weer voor je. De passionele beweeglijkheid van Jan Keizer, naast de ingetogen innemendheid van Anny Schilder. Jarenlang vormden ze de onweerstaanbare basis van BZN.

Ze treden nog regelmatig op met hun prachtige samenzang en heerlijke melodieën.

Geniet ook weer van 'Chanson d’ amour', 'Felicita', 'C’est la vie', 'Don’t try to change me' en vele andere hits. Er gaat niets boven het origineel.

Jan Keizer en Anny Schilder zetten definitief een punt achter hun gezamenlijke carrière. Eind van dit jaar zal het doek definitief vallen, het einde van het BZN tijdperk.

 

 

George Baker

Goed nieuws voor alle Baker fans! George Baker treedt op tijdens de Zomerfeesten Rietmolen!

Inmiddels behoren de liedjes van George Baker tot nationaal erfgoed en geniet hij een absolute cultstatus.

Zowel 'Una Paloma Blanca' als 'Little Green Bag' zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens. Grote hits als 'Morning Sky', 'Wild Bird' en 'Manana' volgden.

Er gaat geen feest voorbij waarin jong en oud uit volle borst meezingen met Little Green Bag of Paloma Blanca. Hij is de meest gecoverde Nederlandse artiest aller tijden. Op zijn 75e verjaardag viert hij zijn 50-jarig jubileum met een groots concert in Ahoy. Vanavond laat hij ons alvast oude tijden herleven.