Contact

Stichting Organisatie Komité Reetmölle
Voor informatie stuur een e-mail:

  

 

Tijdens de Zomerfeesten zijn wij te bereiken op het:
Feestterrein
Pastoor C.M. van Everdingenstraat
7165 AL Rietmolen

 

Informatie

Rietmolen organiseert ieder jaar in juli haar zomerfeesten.

Rietmolen vervult met haar Zomerfeesten een regionale functie. Bezoekers komen uit het gebied dat ligt tussen Enschede - Hengelo - Almelo - Markelo - Zutphen en Winterswijk. Ook vele toeristen in de regio weten Rietmolen elk jaar weer te vinden. Jaarlijks bezoeken vele duizenden mensen de festiviteiten.

 

In 2020 worden de zomerfeesten gehouden van:
9 juli tot en met 12 juli (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

De organisatie van dit evenement is in handen van:
Stichting Organisatie Komité Reetmölle.

 

Routebeschrijving

Rietmolen ligt tussen Haaksbergen en Neede.
Het feestterrein bevindt zich aan de
Pastoor van Everdingenstraat,
naast het DAR-complex (de sportvelden van V.V. Rietmolen).

Lees meer »

 

Huisregels

Voor de veiligheid van iedereen die op het Zomerfeestenterrein aanwezig is, zijn huisregels vastgesteld. Tevens is op de Zomerfeesten de Nederlandse wetgeving van kracht aangevuld met de plaatselijke verordeningen. Wanneer je naar de Zomerfeesten komt en daardoor aanwezig bent op het terrein, gaat je akkoord met dit reglement.

Lees meer »

 

Volksspelen

Degene die tijdens de zomerfeesten bij het traditionele vogelschieten de romp van de houten vogel met een welgemikt schot naar beneden haalt mag zich 'schutterskoning' noemen. De schutterskoning kan zich verheugen op een spontane huldiging op het vogelschietterrein. Getooid met de 'ambtsketen' wordt daarna de huldiging nog eens dunnetjes overgedaan in de feesttent.

Velen zullen dit jaar weer een poging wagen de felbegeerde titel 'schutterskoning' te verwerven.

De jongens die nog niet mee mogen doen aan het vogelschieten, proberen de 'groteren' te volgen met dit verschil, dat zij schieten met een windbuks op een vogel van piepschuim. Hieraan zijn ook weer prijzen verbonden; de winnaar, degene die de romp van de vogel er afschiet krijgt de titel 'prins'.

De dames en meisjes strijden om de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'. Zij gooien met houten knuppels (per beurt 3 keer) op een houten vogel. Degene die met een doeltreffende worp de romp er afgooit krijgt de titel 'koningin' respectievelijk 'prinses'.